Home » Blog » Aanhoudende Lichamelijke Klachten » Re-integratie met Aanhoudende Lichamelijke Klachten
Re-integratie bij aanhoudende lichamelijke klachten

Re-integratie met Aanhoudende Lichamelijke Klachten

door | 29 dec, 2021 | Aanhoudende Lichamelijke Klachten

Geen enkel leven loopt volledig op rolletjes en als je dat probeert na te streven ga je er vroeg of laat achter komen dat dit een ilusie is. Elk leven kent up’s en downs en ja, daar heb je tot op zekere hoogte invloed op. Als je te kampen hebt met Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) die jouw functioneren dusdanig belemmeren waardoor je thuis komt te zitten, heb je dan invloed op het herstel? Is re-integratie met Aanhoudende Lichamelijke Klachten überhaupt mogelijk? Een cliënt van mij beschrijft in onderstaande tekst hoe het haar met behulp van vitaliteitstherapie is gelukt.

 

Re-integratie met Aanhoudende Lichamelijke Klachten – ervaringsverhaal

“Eind 2020 begin 2021 was erg druk voor mij. Door de coronapandemie moesten we thuiswerken en dat heeft voordelen, maar zeker ook nadelen. Er lag veel op mijn bordje. Omdat ik me zo verantwoordelijk voel en loyaal naar mijn werkgever, zat ik bijna de hele tijd achter de computer om maar productie te draaien en volledig beschikbaar te zijn voor collega’s. Ik maakte me druk om van alles en nog wat en was de hele tijd ‘aan’ en onrustig. Ook was ik al een hele tijd moe en sliep al heel lang slecht, wat het er niet beter op maakte. De afgelopen jaren had ik de tinnitus klachten, die ik al heel lang heb, aardig onder controle. Toch begon dit nu ook weer toe te nemen.

Op een gegeven moment was de koek op. Ik las teksten, maar begreep het niet. Ik had last van hoofdpijn, nekpijn en wazig zien. Het huilen stond me vaak nader dan het lachen. Toen ik me ziekmeldde, voelde dat als falen en als het in de steek laten van mijn collega’s, maar ik kon gewoon niet meer. Ik voelde me radeloos. Mijn coördinator reageerde heel begripvol. Ze wist dat ik een heel harde werker was en nog steeds ben en ze gaf aan dat ik mijn rust moest nemen.

 

Tinnitus

 

Vitaliteitstherapie bij uitval met Aanhoudende Lichamelijke Klachten

Via via kwam ik aan de naam van Christi. Een vriendin vertelde me dat zij haar heel goed had geholpen en dat vitaliteitstherapie misschien ook wel wat voor mij was. Op Christi’s website kun je een vitaliteitstest maken en dat heb ik toen gedaan. Daaruit bleek dat ik op vijf van de zes gebieden erg laag scoorde. Toen ik contact opnam kon ik al snel terecht voor een intake. Dat was heel prettig en wilde dan ook graag starten met het traject om toe te kunnen werken naar re-integratie. Ik kon het traject niet zelf betalen, dus heb ik het aan mijn werkgever voorgelegd en gelukkig gaf hij toestemming om het traject te volgen. Daar ben ik nog steeds heel erg dankbaar voor.

Christi is een heel professioneel, warm en begripvol persoon. Ze luistert heel aandachtig en geduldig en stelt goede, soms heel confronterende (irritante, haha) vragen. Gedurende het traject kreeg ik leeswerk mee en verschillende opdrachten om niet alleen uit te werken, maar ook toe te passen in de praktijk. Die opdrachten werden in de loop van het traject pittiger merkte ik. Het waren dan ook opdrachten die mij triggerden en dus precies goed voor me waren. Christi heeft een heel scala aan handvatten en stemt de therapie af op de dingen waar je mee worstelt. Zo krijg je altijd de tools die het beste bij jou en de re-integratie passen.

 

Hulp bij re-integratie

Als hulpvrager moest ik flink aan de bak en dat maakte het traject voor mij heel waardevol. Ik kreeg handvatten en inzichten waar ik wat aan heb, ook al was het soms confronterend. Inmiddels is het traject afgerond en moet ik het geleerde zelf nog verder doorvoeren en blijven toepassen. Dat is soms best lastig, want bepaalde patronen zijn heel hardnekkig. Gelukkig herken en erken ik veel van die ingesleten patronen, omdat we hier uitvoerig mee aan de slag zijn geweest. Door de therapie voel en merk ik veel sneller wat er lichamelijk met me gebeurt als ik een grens over ga of dreig te gaan.

Ik ben erachter gekomen dat ik al heel lang aan het overleven was en dat mijn negatieve kijk op mijzelf en mijn capaciteiten mijzelf ondermijnt. En dat wat ik dacht dat mensen van me zouden denken, niet klopt. Favoriete vraag van Christi is dan: “Waar blijkt uit dat zij zo over jou denken en heb je dat ook getoetst?” Heel fijn dat iemand je bewust maakt van je eigen torpederende gedachten. Zoek je hulp bij re-integratie met Aanhoudende Lichamelijke Klachten, dan kan ik je een traject bij een vitaliteitstherapeut als Christi van harte aanbevelen.

 

gedachten

 

Resultaat re-integratie traject vitaliteitstherapie

Wat ik ook heb geleerd tijdens mijn re-integratie traject, is wie en wat nou echt belangrijk is voor mij en dat ik eigenlijk heel veel hobby’s heb die mij plezier en ontspanning brengen. Alleen gun ik mijzelf daar lang niet altijd de tijd voor. Toch zijn onder andere die leuke, ontspannende dingen belangrijk om zin aan het leven te geven. Het zal me moeite blijven kosten om niet te verzanden in mijn werk en andere verantwoordelijkheden. Er is altijd wel wat te doen en op sommige momenten is alles belangrijk.

Doordat er gedurende het traject een persoonlijke handleiding met allerlei handvatten is gevormd, weet ik nu wat ik kan doen op verschillende momenten. Hierdoor is het gemakkelijker om de dingen die ik heb geleerd ook vol te kunnen houden. Met de nadruk op ‘gemakkelijker’, want echt gemakkelijk zal het nooit worden. Het leven is nou eenmaal niet gemakkelijk, maar de therapie helpt me om te blijven zien dat ik ook heel belangrijk ben. Dat kan betekenen dat ik soms een stap terug moet doen, maar ik kan ook dingen anders aanpakken of het van een andere kant bekijken.

Dankjewel Christi!”

Over Christi

Vitaliteit blogWil jij ook weer controle krijgen over jouw klachten? Ik inspireer je graag met mijn blogs over vitaliteit.

Gerelateerde artikelen

Herstel van long COVID

Herstel van long COVID

Toen het SARS-CoV-2 virus onder ons kwam had denk ik niemand verwacht dat er na 2 jaar nog zoveel mensen zouden zijn met aanhoudende klachten. Hoe zit het eigenlijk met het herstel van long COVID en zou vitaliteitstherapie hier een rol in kunnen spelen? In deze blog licht ik mijn visie op het herstel van long COVID toe.

lees verder
Klachten bij ouder worden

Klachten bij ouder worden

Naarmate we ouder worden krijgen we steeds vaker te maken met lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak. Waar komen deze ‘ouderdomskwaaltjes’ vandaan en kun je het voorkomen? Wat kun je doen om de klachten minder je leven te laten beïnvloeden waardoor jij vitaal oud kunt worden?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe-vitaal-ben-jij

Hoe vitaal ben jij?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van mijn nieuwste blogs en artikelen met gratis kennis om vitaal door het leven te gaan!

Bedankt voor je aanmelding!

Tweet
Share
Share
Pin