Vitaliteitstherapie Heino

Ontdek alles over vitaliteitstherapie en boek een afspraak in Heino

Christi Jansman Vitaliteitsprofessional Heino

Iedereen heeft tegenslagen in het leven. Soms zijn ze klein, andere keren wat groter. Maar af en toe kunnen tegenslagen zo groot zijn dat je het gevoel hebt te struikelen over het leven. En wat doe je dan? Sta je op, klop je je kleren af en ga je meteen weer door, of ga je wat anders doen? Want wat als je struikelt en je ervaart pijn; fysieke of emotionele pijn. Wat wil je lichaam je dan vertellen? Misschien wel dat je moet herstellen zodat je er sterker uitkomt? Maar hoe doe je dat en voor hoe lang?

Wanneer jij er in gedachten mee bezig blijft is dit een belangrijk signaal. Je kunt de pijn die je voelt niet meer loslaten. Of je wordt regelmatig overvallen door dat negatieve gevoel wat leidt tot stress, schaamte of schuld. Dan wordt het misschien toch tijd voor een beetje hulp. Je staat er namelijk niet alleen voor.

Kamp jij met Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK), voorheen Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten (SOLK) genoemd, als: chronische pijn, vermoeidheid, PDS, migraine of long COVID? Heb je angst of depressieve klachten en weet je niet hoe je de dag door moet komen? Als vitaliteitstherapeut help ik jou de regie weer terug te krijgen, de klachten te verminderen en een vitaal leven op te bouwen.

 

Vitaliteitstherapie Heino

Ik zat al een hele poos niet lekker in mijn vel en daar wilde ik wat mee doen. Ik kende Christi al en ben met haar in gesprek gegaan. Terwijl we aan het praten zijn wandelen we in de bossen rond Heino. Daarnaast reikt ze handvatten aan, bijvoorbeeld in de vorm van opdrachten. Aansluiten bij de individuele behoefte van haar cliënten staat bij Christi voorop.

Elly

Accountant

Therapie natuur

Vitaliteitstherapie

Wil jij een duidelijk antwoord op de vraag waarom jouw lichaam niet overtuigd is dat je gezond bent? Waarom die negatieve gevoelens, pijn, vermoeidheid en angst écht zijn en niet tussen je oren zitten? Dan ben je bij vitaliteitstherapie Heino aan het juiste adres.

Hoe ziet een traject eruit?

Een traject start met een stukje educatie. Pijn, vermoeidheid en angst zijn voorspellingen van ons lichaam dat het in gevaar is. Deze voorspellingen maakt het lichaam op basis van meerdere (dreigings)meters, ervaring en kennis. Soms zijn deze voorspellingen juist, maar regelmatig geeft het lichaam foutieve waarschuwingen. Om te begrijpen waarom het lichaam deze signalen geeft, ga ik samen met jou inzoomen op de dreigingsmeters.

Welke basisbehoeften zijn bij jou gefrustreerd?

Ieder mens heeft dezelfde set aan basisbehoeften waarmee we worden geboren: keuzevrijheid (autonomie), verbondenheid, ergens goed in zijn, beweging, slaap en natuurcontact. Deze basisbehoeften fungeren ook wel als dreigingsmeters voor het lichaam op het moment dat ergens een frustratie zit. Wanneer het lichaam langdurig een verhoogd bedreigingsniveau ervaart, zal dit zijn tol eisen. Het lichaam past zich aan door de drempelwaarde voor pijn, vermoeidheid of angst te verlagen. Hierdoor ervaar je de klachten vervolgens sneller, heftiger of langduriger. Zodra we de dreigingsmeters in kaart hebben gebracht, gaan we aan de slag met accepteren en activeren.

Begrijpen, accepteren en activeren

Accepteren dat er op dit moment geen oplossing is, geeft vaak rust. Belangrijk om te beseffen is dat het geen knop is die je kunt omzetten, het is een proces. Vaak wordt accepteren gezien als opgeven, maar accepteren is juist het tegenovergestelde. Het is kiezen voor het leven. Wanneer je kunt accepteren dat er voor de klachten die je hebt op dit moment nog geen oplossing is, dan raak je weer autonoom. En als je weer autonoom bent, dus je voelt je weer vrij om eigen keuzes te maken, dan kunnen we aan de slag met het bouwen aan een goed leven.

Genezing Aanhoudende Lichamelijke Klachten

Er bestaat (nog) geen behandeling die Aanhoudende Lichamelijke Klachten kan genezen en dat is dan ook niet het doel van vitaliteitstherapie. Het doel is begrijpen, accepteren en activeren. Niet zelden zien we hierdoor de klachten alsnog verminderen of zelfs (tijdelijk) verdwijnen.

Prijzen vitaliteitstherapie Heino

Aanvullende informatie omtrent de verschillende trajecten vind je op de pagina: ‘vitaliteitstherapie‘. 

Vlasakker 32
Heino, Overijssel 8141 JB
Nederland
Telefoon: +31 6 51 06 37 38
E-mail: info@christijansman.nl
URL: https://christijansman.nl/
Prijsindicatie: $$$
Maandag08:00 - 17:00
Dinsdag08:00 - 17:00
Woensdag08:00 - 17:00
Donderdag08:00 - 17:00
Vrijdag08:00 - 17:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

Al jaren heb ik last van terugkomende rugklachten. Voorheen wist ik niet goed wat ik wel en niet kon doen als het weer op kwam spelen. Ik was bang om een verkeerde beweging te maken waardoor het erger zou worden. Hierdoor bleven de klachten veel langer aanwezig. Christi heeft mij geleerd dat er niet iets kapot hoeft te zijn in je lichaam om pijn te voelen, maar dat dit zeker niet betekent dat het dan tussen je oren zit. Ik weet nu dat mijn lichaam soms in een verhoogde staat van paraatheid staat en dat uit zich met rugpijn. De rugpijn is er nog steeds maar het is minder heftig. En het belangrijkste is dat ik nu weet wat ik kan doen op het moment dat de pijn opspeelt.

André, 60

Eigenaar, Albert Heijn

Vitaliteitstherapie Heino

Neem via het onderstaande formulier vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een vitaliteitstherapie behandeling in Heino.

8 + 5 =

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in het privacybeleid.