Vitaliteitstherapie

Aanhoudende Lichamelijke Klachten? Ik breng jou van overleven naar leven!
9

Heb je last van Aanhoudende Lichamelijke Klachten?

Komt er uit alle onderzoeken die je hebt gehad naar boven dat er geen duidelijke medische aanleiding is voor de klachten die je ervaart, maar wil jij je hier niet bij neerleggen?

9

Voel jij je compleet uitgeblust?

Slaap je wel maar voel je je elke ochtend nog net zo moe als de vorige avond? Duurt deze vermoeidheid nu al maanden en vraag jij je af of je ooit weer de dingen kunt doen die je leuk en belangrijk vindt?

9

Weet je niet hoe je de dag door moet komen?

Pakte je altijd alles aan, zorgde je ervoor dat alles op tijd en tot in de puntjes geregeld was en stond je altijd voor iedereen klaar, maar is het nu al te zwaar om uit bed te komen?

Vitaliteitstherapie burn-out
Vitaliteitstherapie vrij leven

Voel je weer vrij om te leven

Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Je ervaart duidelijke klachten maar na uitvoerig medisch onderzoek is er, met de huidige kennis van vandaag de dag, geen aanwijsbare oorzaak voor jouw klachten. Is dit het dan? Hoe moet je nu verder?

Het zou toch heerlijk zijn als je ‘s ochtends wakker wordt en zin hebt in de dag die voor je ligt? Je wil niet meer belemmerd worden door angst, pijn of vermoeidheid en je energiek en veerkrachtig genoeg voelen om met tegenslagen in het leven om te gaan. Hoe vaak heb je inmiddels al niet gehoord dat je het ‘een plek moet geven’. Je zou wel willen, maar hoe dan? Want dat heb je nooit geleerd van je ouders of op school.

Als vitaliteitstherapeut heb ik de vaardigheden en tools om jou wél te helpen en inzichtelijk te maken hoe je je leven in kan richten, met of zonder klachten, waarin jij de regie houdt.

“Mijn missie is jou helpen meer uit het leven te halen.”

Verkennen, veranderen, volhouden

Iedereen struikelt wel eens over het leven en loopt vast. Je wil doelen nastreven maar wordt beperkt door verborgen stress factoren. Dit kan gepaard gaan met een chronische ziekte.

Hoe kan ik jou helpen met vitaliteitstherapie

Stap één is kijken wat de situatie is. Wat weerhoudt jou om de dingen te doen die je leuk en belangrijk vindt in het leven? Ik breng jouw verborgen stress factoren in kaart en we bespreken waar de frustraties zitten. Samen doen we er alles aan om jou uit die overleefstand te krijgen. Wat heb jij nodig om jouw doelen na te streven?

Als we eenmaal weten welke factoren een rol spelen dan zal er iets moeten veranderen. ‘Veranderen’ is een werkwoord en dat betekent dat we aan de slag moeten. Ik help jou stapsgewijs om ook daadwerkelijk te veranderen. We gaan langzaam richting de stress, pijn, vermoeidheid of angst die jij ervaart en ik leer jou hoe je hier controle over krijgt.

Er zullen dus dingen moeten veranderen maar dit doen we niet van de een op andere dag. Samen gaan we stap voor stap jouw grenzen opzoeken om je te wapenen en steeds sterker te maken om daar beter mee om te gaan. Wanneer je deze vaardigheden hebt gaan we bezig met leren volhouden.

 

Verkennen veranderen volhouden

Ook jij krijgt controle over de Aanhoudende Lichamelijke Klachten en kunt weer genieten van het leven!

Voel je energiek en veerkrachtig

Je kunt weer dingen ondernemen, voelt je vrij om eigen keuzes te maken en weet waarvoor jij ‘s ochtends je bed uit komt.

Behaal jouw doelen

Je hebt je eigen morele kompas om altijd op terug te vallen. Door je steeds weer af te vragen of de dingen die je doet in lijn liggen met jouw persoonlijke waarden, blijf je de juiste koers varen en ben je in staat de doelen te behalen die jij leuk en belangrijk vindt.

Controle over jouw klachten

 Je bewaakt je grenzen en weet wat voor jou het beste is om te doen op slechte dagen, maar ook op goede dagen. Je kunt je hierdoor blijven ontwikkelen.

Aanbevelingen van mijn cliënten

Christi heeft mij geholpen nadat ik in het ziekenhuis de diagnose prikkelbare darm syndroom had gekregen.

De hulp die ik kreeg was eerst door onder begeleiding van Christi het eliminatiedieet te volgen. Dit is een dieet van 10 weken waarbij je begint met een basisdieet en steeds een subgroep toevoegt om te zien waarop je darmen reageren.

Vol energie zijn we samen hiermee aan de slag gegaan. Elke week bespraken we de vorderingen door middel van mijn eetdagboek en kon ik met al mijn vragen terecht bij Christi.

Conclusie? Ik kan niet tegen lactose en gluten. Samen met Christi een aangepast eetpatroon ontwikkeld wat werkt voor mij.

En nu? Mijn darmen zijn rustiger en ik heb aanzienlijk minder pijn. Dus als je last hebt van je darmen of van PDS dan raad ik je zeker aan om een afspraak te maken voor vitaliteitstherapie. Je krijgt altijd een goed advies op maat.

Marit, 34

Management Assistent

Een tijdje geleden ben ik bij Christi gestart met vitaliteitstherapie omdat ik sommige dingen in mijn leven niet lekker aan het lopen kreeg. Ik was snel geneigd om mezelf op de laatste plaats te zetten en kon geen ‘nee’ zeggen. Ook had ik veel moeite om mezelf te accepteren zoals ik was. Ik was altijd aan het afvallen en weer aan het aankomen. Op de momenten dat ik te zwaar was voelde ik me ook minderwaardig.

Nu kan ik veel beter ‘nee’ zeggen zonder me schuldig te voelen. Ik heb het gevoel dat ik dingen veel beter een plek kan geven en ik weet inmiddels dat ik toch best leuk ben en dat gewicht daarin niks zegt. Ik heb handvaten gekregen om goed om te kunnen gaan met bepaalde situaties. Door verschillende opdrachten te doen heb ik mezelf echt leren kennen.

Als je iemand zoekt die echt luistert en meedenkt, zeker geen oordeel klaar heeft of alles ‘zwart-wit’ ziet, dan zit je bij Christi echt goed. Onze “praatjes” vond ik altijd erg fijn en het heeft me veel rust opgeleverd. Ik zou haar aan iedereen aanraden!

Melanie, 39

Kaasmeisje

Vitaliteitstherapie in de natuur

Gun jij het jezelf om te herstellen?

Als cliënten mij voor het eerst zien en spreken hoor ik vaak: ‘Ik zag er enorm tegenop maar het viel heel erg mee’.  Het doel van een kennismakingsgesprek is ook dat jij antwoord krijgt op alle vragen die je hebt, dat je je veilig voelt en kunt bepalen of ik de persoon ben met wie je gaat werken aan jouw herstel. Het kennismakingsgesprek van 30 minuten kan telefonisch of via Zoom, is kosteloos en geheel vrijblijvend. Op basis van de kennismaking kan ik jou adviseren over welk vitaliteitstherapie traject het beste aansluit bij jouw behoefte.

In geval van business-to-business zijn de genoemde prijzen exclusief 21% btw.

*5% korting indien het traject in één keer betaald wordt.

*Kijk bij veelgestelde vragen voor meer informatie over lichte-, matig-ernstige-, ernstige ALK/SOLK en dubbel diagnose.

Het traject kan online gevolgd worden via Zoom, op locatie in Heino of bij jou aan huis. Voor therapie aan huis wordt binnen een straal van 30 kilometer vanaf Heino alleen reiskosten á €0,35 per kilometer in rekening gebracht. Buiten een straal van 30 kilometer komen daar nog kosten bij van €10,- per 15 minuten aan reistijd.

Kamp je met Aanhoudende Lichamelijk Klachten (ALK), voorheen Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten (SOLK) genoemd, burn-out, depressie of een angststoornis? Dan moet er eerst zorgvuldig medisch onderzoek zijn gedaan voordat je kunt starten met vitaliteitstherapie. Een nauwe samenwerking en samenspraak met andere medische specialisten is van cruciaal belang. Uiteraard respecteer ik je privacy en zal ik geen gegevens uitwisselen zonder jouw schriftelijke toestemming.

Vitaliteitstherapie succesvolle behandeling Aanhoudende Lichamelijke Klachten

Wil jij weer genieten van het leven zonder belemmeringen van klachten?

Laten we dan samen kijken hoe ik je hiermee kan helpen!

Veelgestelde vragen

Krijg ik de kosten van vitaliteitstherapie vergoed door de verzekering?

Het traject wordt niet vergoed. Tegenwoordig zijn veel werkgevers bereid om bij te dragen.

Worden er kosten in rekening gebracht als ik mijn afspraak annuleer?

Als we samen een afspraak in hebben gepland houd ik deze tijd voor jou vrij en kan ik geen andere mensen helpen. Je kunt uiterlijk tot 48 uur van tevoren kosteloos de afspraak verzetten. Bij een ziekmelding korter dan 24 uur van tevoren kan de afspraak éénmalig kosteloos verzet worden.

Wat is het verschil tussen lichte-, matig-ernstige- en ernstige ALK?

Aanhoudende Lichamelijk Klachten (ALK), voorheen Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten genoemd, bestaan uit verschillende klachtenclusters: maag en darmen, hart en longen, het bewegingsapparaat en algemeen aspecifieke klachten te denken aan moeheid, hoofdpijn en duizeligheid. Bij lichte ALK ervaar je lichte functionele belemmeringen met één of enkele ALK-klachten binnen één of twee klachtenclusters. Bij matig-ernstige ALK gaat het om tenminste drie klachtenclusters en bij ernstige ALK spelen alle klachtenclusters een rol en zijn de klachten langer dan drie maanden aanwezig.

Hoe zit het met alle regels rondom het coronavirus?

De locatie in Heino waar ik je zal ontvangen is er volledig op ingericht om de maatregelen van het RIVM te kunnen handhaven. Wanneer een traject wordt gestart zal ik voorafgaand aan de eerste afspraak een protocol naar je mailen. Blijf thuis indien je symptomen hebt van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Wanneer jij je verder niet ziek voelt kan de afspraak gewoon door gaan via Zoom. 

Welk traject heb ik nodig?

Het is volledig afhankelijk van je hulpvraag en je behoefte welk traject het meest geschikt voor je is. Als je na het kennismakingsgesprek wil starten met vitaliteitstherapie ontvang je eerst een vitaliteitsmeting waarin we jouw behoeften en mogelijke bedreigingen in kaart zullen brengen. We plannen een intake in van 90 minuten waarin volledig duidelijk zal worden wat jij nodig hebt en welk traject het beste bij jou past. De vitaliteitsmeting en de intake geven jou enorm veel inzichten maar ook antwoorden op vragen waar je al heel lang mee worstelt.

Ik neem geen genoegen met het eerste antwoord maar graaf net zolang door totdat we het er samen over eens zijn wat jij écht leuk en belangrijk vindt in het leven en wat jij écht nodig hebt om dit te bereiken. Het is waardevol voor de rest van je leven. De intake is kosteloos wanneer je vervolgens een traject opstart. Maar misschien heb je na de intake wel voldoende bagage om alleen verder te kunnen. In dat geval breng ik je voor de meting en de intake samen slechts €120,- in rekening.

Wat is een dubbel diagnose?

Bij een dubbel diagnose heb je bovenop de Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) ook een stemmings- en/of angststoornis. Heel belangrijk hierbij is dat de Aanhoudende Lichamelijke Klachten eerst waren.

Zij gingen je voor…

Ik ben bij Christi terecht gekomen omdat ik behoefte had aan meer begeleiding bij bewegen en voeding. Ik wist van mijzelf dat ik een enorme strever en perfectionist ben en dat grenzen voelen en respecteren heel erg lastig voor mij is. Dat in combinatie met de chaoot die ik ook kan zijn, maakte dat ik oprecht worstelde met mijn voeding en met goed bewegen. Ik kon er makkelijk te ver in gaan en had totaal geen ritme en regelmaat.

Christi heeft mij geholpen om met meer liefde naar mijn lichaam te kijken en de grenzen van mijn lichaam te respecteren. Juist door veel begeleiding bij het maken van bewegingen heb ik leren voelen tot hoever ik kan gaan en wanneer ik moet stoppen. Alleen al door simpele oefeningen te doen voel ik nu heel goed wat er in mijn lichaam gebeurt. Ik weet nu ook hoe ik mijn grenzen kan opzoeken zonder eroverheen te gaan.

Christi heeft mij bovendien geleerd hoe ik goed moet ademhalen doormiddel van oefeningen. Iets waar ik nooit aandacht aan heb geschonken, maar wat voor mij een wereld van verschil maakte zowel tijdens het bewegen als in het dagelijks leven. Door dit coachingstraject heb ik op alle vlakken in mijn leven meer rust en regelmaat gevonden. Ik had het vertrouwen nodig dat ik mijn lichaam op een goede en gezonde manier mag voeden en dat ik me niet schuldig hoef te voelen als ik een keer iets ongezonds eet. Christi heeft mij dat vertrouwen gegeven.

Daniëlle Haasjes, 27

Architect

Ben jij er klaar voor om uit die overleefstand te komen?

Je staat er niet alleen voor!